däckhotell katrineholm

Däckhotel som det ska vara Däckhotel som det ska vara


Vi erbjuder däckförvaring   på Tegelbruksvägen 14 i Katrineholm.


Förvara dina däck hos oss inomhus i en modern anläggning från endast 890 kr per säsong.

Däckförvaring silver 890 kr.
 Ingår:
-Hjulskifte
-Däcktvätt(Grovtvätt)
-Förvaring
-FörsäkringDäckförvaring guld 1090 kr.
Ingår;
-Hjulskifte
-Däcktvätt(Grovtvätt)
-Balansering
-Förvaring
-Försäkring
 

När det inte är säsong förvarar vi dina däck tryggt och säkert i vårat  däckhotell.
Vi ser dessutom till att dem är rena och fräsha från vägsalt och föroreningar.
Vi kontrollerar även mönsterdjup så däcken uppfyller dem säkerhetskrav som finns. Behöver däcken bytas ringer vi upp dig och byter däcken efter önskemål.

Bokning av däckskifte/hjulskifte gör du på våran onlinebokning på våran hemsida eller ringer till oss.

När årstiderna växlar måste du tänka på att byta däck till de som är lämpliga för den nuvarande årstiden. Oavsett om du byter till vinterdäck eller sommardäck är det viktigt att däcken som inte används förvaras på rätt sätt.

Om du inte hanterar och förvarar däcken på rätt sätt kan deras egenskaper förändras. Livslängden kan förkortas. De kan till och med försämras så kraftigt under förvaringen att däcken helt måste bytas ut. Men om du hanterar och förvarar dem på rätt sätt kan de användas utan problem i flera år – vilket gör att du sparar mycket pengar.

Följ vår enkla guide för förvaring så att du kan utnyttja däckens fulla potential:

1. Rengör däcken
Använd lite tvättmedel, vatten och en däckborste och rengör däcken innan du förvarar dem. Detta rensar bort all smuts från den gångna årstiden. Rengör även hjulen om du förvarar däcken monterade på dem. Se till att de är helt torra innan du genomför nästa steg.

2. Behandla dem inte
Det här steget handlar mer om vad du inte ska göra än vad du måste göra. Däck behöver ingen typ av behandling eller ytpolering före förvaring. Sammansättningen för däcken är framtagen för att stå emot sprickor till följd av ozon och annan påverkan från miljön. Behandlings- och poleringsprodukter kan förkorta snarare än förlänga däckens livslängd.


3. Undvik sol
UV-strålar och solvärme kan orsaka skador på gummi. Däcken ska förvaras oåtkomligt för direkt solljus. 

4. Välj en bra plats
Däck ska aldrig förvaras i öppna utrymmen, även om de ligger under ett skyddstäcke, oavsett om temperaturen är hög eller låg. Förvara dem på en sval, torr och någorlunda ventilerad plats – och naturligtvis inte i direkt solljus. Det mest lämpliga är en källare eller en annan plats med stadig temperatur och luftfuktighet. Om det finns en värmekälla i rummet måste däcken skyddas från denna. Temperatur, kondens och luftfuktighet varierar för de flesta garage, skjul och vindar. Sådana variationer är inte bra för däcken.

5. Se till att däcken inte kommer i kontakt med kemikalier
Den kemikalie som är allra farligast: ozon. Den är särskilt skadlig för däck. Elmotorer som använder kontaktborstar genererar ozon. Sådana inkluderar:
Generatorer
Kompressorer
Ugnar
Kontakter
Slampumpar
Centraldammsugare
Se till att dessa apparater inte finns på förvaringsplatsen. Följande ska också undvikas:
Lösningsmedel
Bränslen
Smörjningsmedel
6. Skydda det vita gummit
Har du däck med vita sidor eller andra vita delar (t.ex. bokstäver)? Om du inte vill förvara däcken i påsar måste du förvara dem med de vita sidorna mot andra vita sidor, och de svarta sidorna mot andra svarta sidor. Varför är det så? Det svarta gummit på den vita sidan har en annan sammansättning än det svarta gummit på den motsatta sidan. Ett lager av svart gummi som inte smetar av sig används på däckets vita sida för att förhindra att olja läcker från de svarta till de vita områdena och därmed orsakar missfärgning. På den svarta sidan används vanligt gummi. Du måste därför förvara svart mot svart och vitt mot vitt så att de vita sidorna fortsätter vara vita och inte får märken.

7. Ställa, stapla eller hänga?
Det finns tre alternativ när det kommer till att förvara däck:
Ställa dem upprätt.
Lägga dem på sidan och stapla dem.
Hänga upp dem på krokar eller stänger.
Det bästa alternativet är att ställa dem upprätt, eftersom detta sliter minst på däcken. Om du måste lägga dem på hög får du inte stapla dem för högt. Se till att stapeln inte välter och däcken skadas.( Är däcken monterade på fälgar?) I detta fall är stapling det bästa alternativet. Ett annat bra alternativ för däck på fälgar är att hänga dem på krokar eller däckstänger. Häng aldrig upp däck som inte är monterade eftersom detta kan skada dem eller deras form.
Däck har en begränsad livslängd. Men dessa tips förlänger deras livslängd. Och kom ihåg: Det rekommenderas att du låter en expert kontrollera däcken innan de monteras på fordonet igen, så att körningen blir så bra som möjligt under den kommande årstiden.
Förvara däcken rätt
Utrymmet ska helst vara mörkt och temperaturen ska ligga kring +1 till +25. Om temperaturen är över +25 eller under 0 celsius kan gummits egenskaper förändras och det kan förkorta däckens livslängd. Förvaring i svalt utrymme påverkar inte gummiprodukter negativt. Däck bör inte förvaras i allt för fuktigt miljö.
Förvaring i contaner är allså inte optimalt då det under sommarhalvåret blir temperaturer kring 50+-70+. Under vinterhalvåret -20  Detta gör att däcken åldras i förtid och får sämre köregenskaper.Däck kostar pengar så förvara dem på rätt sätt.